Torej, potrebuješ:
5 jajc
16 žlic olja
16 žlic sladkorja
16 žlic mleka
22 žlic moke
1/2 pecilnega praška
kakav
rozine (po želji)
Pečico segrejemo na 180 stopinj*.
Sledi spet zelo preprosta priprava. Vse sestavine zmešamo skupaj in testo razdelimo na dva dela. V enega dodamo še 3 velike žlice (ali za bolj čokoladno testo več) kakava. V drugega pa po želji rozine. Oba dobro premešamo. Ali pa preprosto naredimo samo čokoladnega ali navadnega.
Namastimo pekač z oljem ali maslom.
Izmenično začnemo vlivati testo v pekač za šarkelj. Navaden, čokoladen, navaden, čokoladen... dokler ne porabimo vse mase. Z vilico lahko testo še na rahlo zmešamo, da se bo vzorec bolj prelival.
Slika ni moja |
Šarkelj pečemo približno 25-30 minut. Ko je pečen, gremo okoli z nožem, med pekačem in šarkljem. Na pekač položimo krožnik in oboje obrnemo. Da šarkelj lažje spravimo ven, nanj položimo mokro kuhinjsko krpo in gremo okoli pekača z mokro viledo.
Končanega lahko še oblijemo s stopljeno čokolado in/ali potresimo s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!
*Spet moja (ventilacijska) pečica, zato sem pekla na 160 stopinj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar